JJ Zdravlje & Lepota

Proširene pore na licu i kako ih se rešiti?

JJ losion za čišćenje lica

Kada proširene pore postaju vidljive?

Svaka koža na sebi ima pore. Pore su pristune i definisane u strukturi kože. One su mali otvori na koži kroz koje se organizam oslobađa od sebuma i znoja, ali su povezane i sa folikoulom dlake.  Proširene pore na licu, koje još mogu pratiti ožiljci, akne, mitiseri itd. nastaju kada se poremeti ti mali otvori.

Šta uzrokuje proširene pore na licu?

Kada koža krene da proizvodi višak sebuma, ta masnoća krene da se meša sa drugim susptancama kao što su mrtve ćelije ili druge nečistoće, što dovodi do začepljenja pora. Blokiran slobodan prolaz kroz pore dalje uzrokuje proširenje pora. Dermatolozi smatraju da bubuljice, akne i mitiseri vode proširenim porama. Sunčevi zraci takodje mogu biti uzročnici, jer preterana i neadekvatna izlozenost sunčevim zracima vode stvaranju proširenih pora na licu. Neadekvatna nega pored proširenih pora izaziva mnoge druge probleme na licu.

Kako se rešiti proširenih pora?

Krenimo od početka i preispitajmo šta znači dobar izbor proizvoda za negu lica i kako ona može doprineti redukovanju pora. Kada biraš kozmetičke proizvode vodi se onom starom dobrom rečenicom – manje je više. Uz manje proizvoda, ali adekvatnih, mogu se postići bolji rezultati. Korišćenje previše proizvoda mogu da se neutrališu međusobni efekti. To ne znači da treba da daš prednost proizvodima sa nazivima dva u jedan, tri u jedan i slično. Sasvim je u redu u koliko u svakodnevnoj nezi koristiš manje od 5 proizvoda za lice u večernjoj ili jutarnjoj rutini.

Umivanje/Skidanje šminke

Skidač šminke, bilo da je micelarna ili kremastog sastava, biraj u skladu sa tipom kože i aktivnih sastojaka koji prijaju tvojoj koži. Ukoliko imaš masniju kožu lica biraj umivalice na bazi gela, dok suvlja i normalna koža može koristiti kremaste i na uljanoj bazi.

Čišćenje kože

Losioni su jedni od nazaslužno zaposlavljenih koraka u nezi lica. Losion uklanja sve nečistoće nakon skidača šminke i umivalice. Kada je koža u potpunosti čista bolja je apsorpcija proizvoda za hidriranje, odnosno krema ili seruma. Takođe, losioni su važni u nezi kada u sebi imaju pored negujućih i aktivne sastojke koji potpomažu razgradjivanju viška sebuma zadržanih u pormama tako da ih vizuelno čine manjim, ali samim tim i manje sklonim mitiserima i drugim upalama.

JJ losion na bazi kamfora i salicilne kiseline, u kombinaciji sa prirodnim sastojcima, veoma efikasno deluje u uklanjanju mitisera, isušivanju bubuljica i redukovanju proširenih pora. Efetki dubinskog čišćenja se vide odmah nakon korišćenja, na vatici ostaju sve nečistoće, a koža je spremna za naredni korak – hidrataciju.

Hidratacija

Hidratacija je poslednji i veoma važan korak u nezi, bez obzira da li će se nakon toga naneti šminka ili odmriti kožu. Vizuelni efekat proširenih pora može biti i uzrok dehidrirane kože. Idealna krema/serum prema tipu kože nije mit, bez obzira na tip kože neophodna je hidratacija kako za trenutne efekte svežine i mekoće, tako i za preveniranja bora i drugih nepravilnosti koje donosi vreme na koži.

Za kožu sklonu proširenim porama je preporuka da se kreme biraju prema efikasnim aktivnim sastojcima, kao što su aloja vera ili pantenol, a idealno bi bila krema prirodnih sastava, lako upijajuća bez masnog traga na licu.

Dodatna nega

Ponekad je pored redovne nege preporučljivo uvesti proizvode koji će upotrebom jednom do dva puta nedeljno dati fenomenalne efekte. Tu se svrstavaju pilinzi i maske. Kod kože sklone proširenim porama, u koliko je problematična, mehanički pilinzi nisu preporučljivo rešenje. Ali maske na bazi gline su se pokazale kao fenomenalan izbor. Glina u više varijanti je od davnina poznata po svojoj lekovitosti i svestranoj upotrebi. Postoje više vrsta glina, a najpoznatije su bela ili kaolin, roze glina i zelena glina. Bela glina je isticana i poznata od davnina, prepričava se da je baš bela glina bila najvažniji sastojak proizvoda nege koje je koristila Kleopatra. Proizvod na bazi bele gline koji je pokazao fenomenalne rezultate kod redukovanja proširenih pora i čišćenja mitisera, ujednačavanja tena i odmašćivanje kože je – JJ Porcelanska maska.

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *